Indlæring og øvelsens afslutning “FRI”

At belønne den gode adfærd, som hunden påtager af sig selv, er en kæmpe succes.
Dernæst for så vidt muligt at ignorere dens uønskede adfærd.
Hvis hvalpen ikke kan styre sig og ikke stopper ved at ignorere den, så kan man blive nødt til at ty til afledningsmanøvren.

Indlæring af længere øvelser deles op i brydstykker, såkaldte momenter. Disse momenter kædes senere sammen til en hel øvelse.
Ved ny indlæring startes i rolige omgivelser, så hunden har mulighed for at koncentrere sig om den nye øvelse. En sulten hund er at fortrække, når vi skal indlære nye ting, da fokus på foder bliver bedre. Brug gerne hundens foder, hvis hunden er madglad – ellers byttes foderet ud med gode indbydende godbidder, som hunden har stor interesse i. Tålmodighed og belønning på det rette tidspunkt er alfa og omega, når vi taler om indlæring. Belønning skal gives LIGE I DET, hvor hunden indtager det moment, som man havde tænkt sig at træne.
Afslut altid træning før man løber tør for belønning/godbidder med “FRI”

“Fri”
Når man træner med en hund, så er man også nødt til at fortælle hunden, at nu er øvelsen slut – og nu kan den gøre, som den har lyst til.
Derfor skal man ALTID tilkendegive over for hunden, at øvelsen er slut. Jeg bruger ordet “FRI” samtidig med et lille klap i hænderne, hvorefter jeg dropper de sidste godbidder ned over hunden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *