Træning i bilkørsel og en tur i skoven

Hundebur er ikke B’nice’s favorit. Hendes første reaktion i buret var; “hvis jeg kommer ind i det bur, så kommer jeg aldrig ud igen!!”. Så der skal trænes…

Træning i hundebur og bil
Buret er forsvarligt sat fast i bunden af bilen. Det skal være stabilt i alle situationer, så buret ikke rutsjer rundt i sving, ved hårde opbremsninger eller i tilfældet af trafikuheld.
Jeg lægger ALTID lækre godbidder, drysset med rund hånd, i buret, eller et lille lækkert kødben, som kan aflede hunden fra, at den bliver lukket i bur; afskåret fra sin tro følgesvend, siden den kom i sit nye hjem. Det kan være en god idé at træne korte momenter i buret, dvs. træne indgang i bur, for kort efter at komme ud igen. Igen er mange gentagelser af momentet vigtigt.
I min bil er radioen altid tændt, da hvalpen kender baggrundsstøj fra hjemmet, i form at tv eller radio. Den første køretur er en kort tur for at se hundens reaktion.

I forhold til hundens reaktion er det vigtigt at differentiere mellem selve kørsel eller at være lukket inde i bur.

B’nice kan ikke lide at komme i buret, og derfor er lækkerbisken ekstra lækker i buret og mindre god når hun kommer ud igen. Hun piver en lille smule når vi begynder at køre, men falder hurtig til ro.

Mødet med skoven og nye indtryk gik rigtig godt. Fuglefløjt, en lille bæk, solskin og en dejlig masse knasende tørre blade at rulle sig i. Det er livet… Ren afslapning på B’nice’s vilkår. En kombination af en stolt “her kommer jeg”-attitude forrest på skovstien og engang imellem lige tilbage og se om “back up” nu stadig var med.
Tempoet er afstemt efter hundehvalpen, da der var mange nye dufte som skulle undersøges.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *