Fodermotivation

ALT MAD KOMMER FRA HUNDEFØRENS HÅND.
Formålet er at gøre hunden RIGTIG madglad, så man kan lokke den til at udføre øvelser, tricks og gode vaner.
Foder bruges til indlæring i lav drift, dvs. hunden skal være i ro og balance, uden nogen former for stress. Dette er vigtigt, når man skal indlære hunden nye ting.
Fodermotivation er rigtig godt for de hunde, der ikke er så madglade. Da det på et senere tidspunkt bliver svært at lære og lokke hunden til noget, hvis den ikke har lyst til at spise.
Fodermotivation skaber derudover rigtig god kontakt mellem hund og hundefører.

1. moment af fodermotivations øvelse:
Læg et par foderpiller eller andet interessant spiseligt DYBT ind i håndfladen, luk hånden om foderet, så det kun lige kan anes i hånden.
Sæt hånden helt TÆT foran hundens snude, når hunden opdager det spiselige i håndfladen, vil den sætte snuden i hånden. Foderet holdes og gemmes i hånden, dernæst får hunden lov at småbide efter foderet, før man åbner hånden helt og lader hunden belønne sig selv. Belønningen (foderet) frigives efter hundens anstrengelser, og den får lov at spise det man har i hånden. Denne øvelse kræver mange gentagelser.
Når dette er indlært udvides øvelsen til moment 2.

2. moment af fodermotivation:
Nu kan hunden ovenstående seance.
Øvelsen udvides med at man “driller” hunden let ved at trække hånden væk fra snuden, lige akkurat så hunden stadig kan småbide i foderet – men STADIG bevarer interessen for foderet i hånden. Når hunden har fulgt hånden TÆT med snuden, et skridt eller to, åbnes hånden, og hunden belønner sig selv ved at spise – præcis som i stadie 1. Det primære fokus i dette moment er at hunden er intens i øvelsen.
Her er det vigtigt ikke at gå for hurtig frem, snuden skal bibeholdes helt tæt på fodret i hånden. Belønning frigives efter anstrengelse/arbejdespræstation.
Bedre med mange gode gentagelser end for hurtig fremgang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *