Lær hvalpen snoren at kende

Det er en unaturlig ting for en lille hvalp at gå i snor. Den har kunne gå frit og lege med sit søskendekuld, uden nogen skulle bestemme i hvilken retning den skulle.

Mange hvalpe bryder sig ikke om at få linen på. De trækker sig baglæns, og forsøger at undvige i forbindelse med påsætning af line.
Hvis man lokker hvalpen hen til sig med godbidder samt lægger lidt af dem på gulvet, så kan hvalpen stå og spise imens man langsomt sætter line på. Lad endelig hvalpen spise færdig, før den lokkes videre på gå tur. Gentag seancen når man kommer hjem fra gåtur. Efter et par gentagelser vil hvalpen hurtigt vende sig til at den får godbidder i forbindelse med linepåsætning og aftagning, og får dermed en god oplevelse.

På samme måde kan hvalpe finde på at knurre, trække, hoppe og bide i linen på lufteturen. Hvalpen kører sig selv op, og det kan være svært at få hunden til at tisse eller større ting, fordi den har så travlt med linen. Her kan afledning bruges – læs træningstips “Afledning”.
Hvis hvalpen ikke er madglad – og afledning med mad ikke virker, da må man tænke mere kreativt. Hvordan kan man snyde/lokke hvalpen til at ignorere linen…
Man kan stå stille og vente til hvalpen bliver træt af at knurre og trække i linen. Når hvalpen stopper med unoden, belønnes den kort, og man lokker den videre med et “KOM” og en ny godbid.
Hvis det kniber med tålmodigheden, og hvalpen er lang tid om at stoppe sin unode, så kan man forsøge at vende ryggen til, samt lave smaskelyde for at fange hvalpens opmærksom. Når hvalpen kommer og kontakter dig for at for at se hvad pokker der er gang i, da belønnes med et stille “fint” og en godbid. Man fortsætter sin gåtur stille og rolig. Det er vigtigt at man ikke haster afsted. Lad hunden snuse og undersøge sin færden undervejs.

Husk igen at korte gåture er at fortrække for hvalpe, så den ikke bliver usikker eller for træt undervejs. For lange ture kan resultere i at hvalpen reagerer med unoder, f.x. bid i snoren, for at fortælle at den nu er rig på oplevelser og træt. Stop altid mens legen er god.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *