“Alene hjemme”-træning

Når hvalpen er faldet til i sine nye omgivelser, så er det tid til at starte med at træne “alene hjemme”. Hunde er flokdyr, og det er unaturligt for den at skulle være alene.

Man kan med fordel påbegynde træning, når hvalpen er træt og luftet af. Sørg for at hvalpen ikke kan komme til skade, hvor den skal opholde sig.
Lad hvalpen opholde sig, hvor den er mest tryg, fx med sit tæppe eller kurv. Afled hvalpen med noget lækkert, en tyggepind eller lille kødben. Lad gerne radio eller tv spille, da hvalpen er vant til lyde og støj omkring den.
Forsvind helt ude af syne i få minutter – uden at sige farvel til hvalpen. Man kan tømme postkassen, gå ud med skraldespanden og komme ind igen. Hvalpen ignoreres, når du kommer ind ad døren igen. Dette gøres for ikke at dramatisere oplevelsen for hvalpen. Det er altså vigtigt ikke at lave en scene ud af det. Gå gerne ud af døren flere gange om dagen for at vise hvalpen at du kommer igen. Træningen kan udvides stille og roligt med længere tid, hvor hvalpen er alene hjemme.

Hvis det viser sig at hvalpen er MEGET utryg ved at blive ladt helt alene, så kan man træne “adskillelse”. Det kan gøres ved at adskille hvalpen fra hundeføreren, fx med et børnegitter. Vælg et sted hvalpen er bekendt med, drop lidt hundemad på gulvet ved adskillelsen, så den har noget at give sig til. Bag børnegitteret kan hvalpen se og høre dig, men er ikke i direkte kontakt med dig. Hjemme hos mig fungerer det fint med et børnegitter til bryggers med adgang til køkkenet. Så kan hvalpen følge med, imens jeg laver aftensmad. Den kan se mig hele tiden, og jeg kan give den en godbid engang imellem, når den sidder stille og kigger på.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *