Første dyrlægebesøg – B’nice skal have sin 12-ugers vaccine

B’nice runder de 12 uger, og vi har i dag besøgt vores dyrlæge.
Under normale forhold, fremfor disse corona tider, ville B’nice allerede have været på besøg på dyreklinikken et par gange for at hilse på og få en godbid. Dette har ikke kunnet lade sig gøre, og hun er derfor på sit første besøg idag.

Hjemmefra er vi allerede startet på træningen; at lade sig berøre. Øvelsen er dog langt fra færdig, og der skal gøres meget mere ved den.
Øvelsen går ud på at vende hvalpen til at lade sig undersøge. Øvelsen er rigtig god, hvis man ønsker selv at kunne håndtere hvalpen ved fx klippe negle, at kunne dryppe øjne ved øjenbetændelse, hvis hvalpen har trådt noget op i poten, ved hundemassage eller lign.
Jeg fylder hånden med godbidder, og træner hunden i at fokusere herpå.
Som start bruger jeg den anden hånd til at stryge hende over alt på kroppen, løfter forsigtigt en pote af gangen, mærke hende på maven og ganske kort tjek omkring ørerne, tænder og mund. Langsomt udvides øvelsen til at det er en anden, der fortager “undersøgelsen”.

Ved dyrelægebesøg er det altid en god ide at have gode godbidder med til afledning, hvis hvalpen skulle blive lidt usikker på situationen. De fleste hunde reagerer ved lugten af dyrlægeklinikken eller af de andre dyr, som kommer i klinikken.
B’nice reagerer også ved indgangen til klinikken. Meget nysgerrig, undersøgende, lidt tilbageholdende og med lidt lav kropsholdning, altså knap så fremme i skoene som normalt. B’nice er sød i venteværelset, og hun vil gerne hilse på dyrlægen.
Til selve undersøgelsen er hun er lidt betuttet og søger lidt tryghed ved mig. Jeg har taget godbidder med og laver lidt afledning midtvejs i undersøgelsen, i form af “sit-stå-dæk” på bordet – alt sammen guidet med godbidder og en øvelse hun kender hjemmefra.


Vægten skal også tjekkes, og at få B’nice til at sidde stille på en lille gulvvægt, lige efter hun er kommet ned fra dyrlægebordet, det er ikke nemt – så det bliver en “ommer”. Vi prøver en større vægt med platform til store hunde – og det går bedre. Her drysser jeg godbidder på vægten, og det kan hun ikke modstå og træder op på vægten.
Dyrlægebesøget afsluttes med en hyggesnak med dyrlægen, imens er B’nice blevet træt af ventetiden og har lagt sig ned. Hun ligger bare og kigger stille og roligt.

Det er en god ide efter aftale med sin dyrlæge at komme på besøg, hilse på og få godbid, uden der skal ske yderligere. Vi afslutter besøget med en lille gåtur i naturen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *