B’nice træner fodermotivation

Se eventuelt træningstips “Fodermotivation”.

Ikke alle hvalpe kaster sig over deres mad. Nogle hvalpe er småt spisende, og det kan være svært at fange hundens opmærksomhed og koncentration for at starte et samarbejde til en øvelse.

B’nice er en af dem, der er småt spisende og spiser meget pænt.
Hun spiser så pænt at hver eneste foderpille tygges nøje, imens hun holder øje med hvad der måtte ske omkring hende. Jeg arbejder derfor en del med fodermotivation. Mit ønske er at hun gerne må være mere pågående og fokuseret, når vi træner med foder, selv med forstyrrelser omkring hende.

Når jeg planlægger at træne fodermotivation, så skal jeg sørge for at B’nice er sulten. Ingen mad i hundeskålen, ingen foder på græsset og ingen godbidder den pågældende formiddag.
Alt mad skal komme fra min hånd – et princip, som jeg næsten altid arbejder efter. Fodermotivation skaber et godt forhold mellem hund og hundefører, da jeg bliver hendes “overlevelse” og madmor.

Udvidelse af fodermotivation
Når B’nice har fået kendskab til fodermotivation og har rimelig styr på det moment, så begynder jeg at arbejde med mere aktivitet fra hendes side af. Jeg forlanger altså at hun er mere aktiv, pågående, kører lidt højere i drift og arbejder mere intenst for at få foderet i min hånd. Denne seance gør at hun lærer at fastholdet og fokusere på øvelsen, trods forstyrrelser omkring hende.

Som udgangspunkt i opstart med fodermotivation har B’nice snuden dybt i min hånd med foder, og her ville hun normalt få belønning for at presse snuden i hånden.
Ved udvidelse af øvelsen skal hun udfordres med lidt mere modstand i momentet, da jeg ønsker hun skal blive mere fastholdende og arbejde mere intenst for at få foderet.
Jeg lægger en flad bred hånd på hendes bryst for at holde hende fra foderet i min hånd. Presset må ikke være større end at hun stadig ønsker at få fodret. Når hun yder maximalt ved at presse med brystet på min hånd, så mindsker jeg presset og lader hende få belønning. Jeg veksler lidt imellem at lade hende spise i fred og stadig holde et let pres, imens hun spiser.
OBS! Det sidste foder hun spiser fra hånden er helt uden pres, så øvelsen slutter godt og roligt.
Jeg laver flere gentagelser i træk, så hun får mulighed for at danne sig et billede af øvelsen. Gentagelserne kan fortsætte, så længe jeg kan mærke hun stadig er sulten og “på” i øvelsen. Stop altid før hunden bliver træt og mæt i øvelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *