Lad hvalpen aktiverer sig selv

At lade hvalpen aktiverer sig selv har til formål at løsrive hvalpen lidt fra hundeføren, samt at lære hvalpen at den godt kan foretage sig noget på eget initiativ. Desuden er det godt tidsfordriv og “alene-underholdning” for hvalpen.

Alle mine hunde har fået rå oksekødben fra hvalp af. Helst hele knoglestykker som hvalpen ikke kan knuse eller få mulighed for at sluge benstumper. Hvalpen bliver meget optaget af kødbenet, og kan bruge lang tid og energi på at forsøge at fortære kødbenet.
Når den har brugt lang tid nok på det, og er ved at blive træt af kødbenet, så tilbyder jeg ALTID noget andet lækkert for at bytte. Jeg tager kødbenet fra den stille og roligt, og gemmer det væk af syne, alt imens den modtager et stykke lækker godbid i bytte.
Denne bytteregel er for at forhindre at få en konflikt, når hvalpen bliver større, og evt. ikke ønsker at jeg tager dens kødben.

En blød gummi aktivitetsbold kan også bruges til at aktivere hvalpen med. Små foderpiller fyldes i bolden, og hvalpen skal rulle eller trille med bolden for at foderpillerne frigøres af aktivitetbolden.

Engang imellem smider jeg lidt legetøj, så hvalpen kan lege for sig selv for ikke at gøre den uselvstændig.
Mine hunde har ikke frit adgang til legetøj, da de skal fungere som brugshunde, og jeg ønsker at de som udgangspunkt bruger deres “lege-tid” sammen med mig. Hvalpen skal have opfattelsen af at det er sjovt at lege med mig. Med den opfattelse får jeg nemmere ved at belønne den i trænings øjemed (fx. med en bold). Det bliver et samspil imellem mig og hunden, istedet for den løber rundt med en bold og leger med sig selv. Jeg ønsker at den skal opsøge mig og opfordrer til at vi skal lege.

Hvis man holder en fridag i forhold til træning, kan man droppe hvalpens madration på græsset, og lade den søge efter sit foder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *