Om mig

Født 1966, Frederiksberg.

Mit navn er Charlotte Rønnest. Bosat i Nordjylland siden 2003. 
Jeg var fra barnsben hunderæd for hunde, og derfor købte mine forældre en golden retriever i håb om at kunne afhjælpe min angst – og det gjorde de godt. Dette startede min interesse for dyr. Jeg købte min egen pony, og senere heste. Det blev til 12 år som hesteejer.

Min første familiehund var en karelsk bjørnehund, Karki.
Engang hund – altid hund. Min næste hund, hovawarten Fellow, blev en fantastisk familiehund for mine to børn. I 2003 startede jeg i DcH med Fellow, og tog samtidig min instruktøruddannelse i DcH.

I 2004 blev hundebestanden udvidet med endnu en hund, en malinois, som vagte min interesse for IGP. IGP består af tre discipliner; spor, lydighed og forsvarsarbejde. 

Jeg er i dag gift med Morten Jensen, som også bragte en tervuren ind i familien. Aktuelt har vi tre malinois, som Morten og jeg begge træner IGP med. Jeg træner med Lilly, en malinois på 8 år.
I april 2020 ankom en lille ny malinoishvalp, B’nice, som skal være Lilly’s efterfølger. Udover at træne i DcH regi, træner jeg også i Specielklubben for belgiske hyrdehunde (SBH). 

Med mange forskellige hunderacer gennem livet skærpes og dyrkes min interesse for hunde. Dette har givet anledning til ”nørderi” og fordybelse indenfor hundeadfærd, udvikling og træningsmetoder af de forskellige grene indenfor hundetræning, dvs. lydighed, spor og IGP. 

Adskillige timer er brugt med egne og andres hunde. Jeg har fungeret som træner i 17 år – med alt fra hvalpe, unghunde og konkurrencehunde. Derudover har jeg tilbragt 14 somre på DcH ungdomslejr for børn, unge og deres hunde, bl.a. som træner og leder af ungdomslejren. 

Mange år med forskellige hundeførere og deres hunde har udvidet mit kendskab til træningsmetoder inden for hundesprog og den gode adfærd.

Udvikling og træning af hunde stemmer ikke altid over ens med hundeejerens egne forventninger. Hunde er individuelle, både i forhold til race, sind, grænser og ikke mindst udviklingstempo. Præcis ligesom med mennesker. Man kan derfor være nødsaget til at justere sine indlæringsmetoder af hundens træning undervejs. 

Hensigten med denne blog er at dele og udveksle mine erfaringer med en ny hundehvalp i hjemmet, samt generel hundeadfærd, udvikling og træning fra hvalp – uanset om det skal være familiehund eller konkurrencehund. 

I skal være meget velkomne til at følge med i min dagbog for B’nice.